Servicii

Pentru a va oferi un zambet perfect, va punem la dispozitie medici cu experienta, intr-o continua evolutie profesionala si aparatura de ultima generatie, profitand de tehnicile moderne de imagistica, diagnostic si tratament dentar.

CHIRURGIE

chirurgie

Chirurgia oro-maxilo-faciala este diviziunea medicinii dentare care se ocupa de toate afectiunile cavitatii orale ce au nevoie de tratament chirurgical.

Aceasta ramura medicala complexa imbina chirurgia estetica (corectarea surplusurilor tesuturilor si anomaliilor dento-maxilare) si chirurgia oncologica (extirparea tumorilor intraorale, indepartarea chisturilor).

Astfel de interventii sunt necesare pentru salvarea dintilor afectati de complicatii severe ale unor afectiuni, cat si pentru pregatirea terenului favorabil unor refaceri protetice ulterioare.

albire dentara stomatologie brasov

Serviciile medicale chirurgicale oferite de catre clinica noastra sunt: Anestezie de contact
Extractie dinte parodontotic
Extractie dinte temporar
Extractie dinte monoradicular
Extractie dinte pluriradicular
Extractie rest radicular
Extractie complicata (alveolotomie)
Extractie molar de minte
Extractie molar de minte partial expus
Extractie molar de minte inclus, cu alveolotomie
Premolarizare
Separatie radiculara
Frenoplastie, frenectomie
Decapusonare
Extirpare chist
Rezectie apicala pentru dinte monoradicular
Rezectie apicala pentru dinte biradicular
Rezectie apicala pentru dinte triradicular
Regularizare creasta
Sutura intraorala
Chiuretaj alveolar
Tratament alveolita postextractionala / sedinta
Tramatent hemoragie postextractionala / sedinta
Incizie abces vestibular

IMPLANTOLOGIE

Implantologia reprezinta metoda moderna de inlocuire a dintilor lipsa, prin sustinerea coroanei protetice dentare de catre implantul dentar, garantand confortul pacientului, datorita similitudinii implantului cu dintele natural.
Complexul coroana-implant reface atat aspectul initial al dintelui cat si radacina dentara. Prin refacerea portiunii osoase, acest complex capata o functionalitate maxima, transmiterea fortelor masticatorii facându-se direct în interiorul osului.

Un implant dentar endo-osos este un dispozitiv care se introduce in grosimea osului alveolar in scopul inlocuirii radacinii unui dinte natural. Implantul este format din corpul implantului, care are forma unui surub si reprezinta portiunea destinata plasarii chirurgicale in os si abutment-ul implantului sau bontul protetic, pe care se fixeaza coroana dentara.
Implanturile pot fi imediate sau tardive, cele imediate inserandu-se in aceiasi sedinta cu extractia dintelui deteriorat, iar cele tardive dupa 9 - 12 luni de la data extractiei.

implantologie implant dentar dentist brasov

In general, pacientii clinic sanatosi care au un mod de viata normal si carora le lipsesc unul sau mai multi dinti pot beneficia de un implant dentar. De asemenea, mai pot beneficia de un implant dentar pacientii cu diferite afectiuni care sunt tinute sub control cu medicatie adecvata. Exista limite generate de starea generala a organismului (pacientul este inca in crestere sau sufera de afectiuni generale cum ar fi diabetul, anumite afectiuni ale sangelui) precum si restrictii datorate cantitatii si calitatii osului receptor (osteoporoza), pozitia sinusului maxilar sau a nervului alveolar-inferior.

Avantajele implanturilor dentare:

- se mentine integritatea dintilor vecini (daca exista)
- pacientii purtatori de proteze mobile pot beneficia de lucrari fixe
- estetic - lucrarile pe implanturi dentare arata identic cu dintii naturali
- previn retractia gingiilor si resorbtia osoasa


Serviciile de implantologie oferite:

Operatie de inserare implant
Operatie de inserare implant cu ridicarea planseului sinusal pe cale interna (sinus lift intern)
Operatie de inserare implant cu ridicarea planseului sinusal pe care externa (sinus lift extern) + os + membrana separat
Material de aditie osoasa cu Bio-oss, max graft, membrane Geistlich, Resorba
Descoperire implant

PARODONTOLOGIE

Parodontopatia este o boala care afecteaza grav sistemul de sustinere al dintilor, de cele mai multe ori pe smaltul dentar neobservandu-se nici o carie. Aceasta afectiune are la baza mai multi factori favorizanti printre care cei mai importanti sunt: tartrul si placa bacteriana, fumatul si factorii ereditari.

Odata declansata aceasta afectiune urmeaza o evolutie lenta si ireversibila. Progresia afectiunii poate fi redusa si chiar stopata prin metode moderne de tratare. Exista situatii in care, prin metode chirurgicale se poate reface in proportie mare defectul osos.

parodontologie stomatologie brasov dentist

Primul semn de afectare a parodontiului este inflamatia gingiei din imediata apropiere a dintelui. Ulterior afectiunea se poate propaga in profunzime determinand mobilitatea dintilor.

Este mai usor sa previi caderea dintilor, decat sa incerci sa rezolvi problema cand este prea tarziu. Discuta cu medicul tau stomatolog si incepe acum tratamentul. Nu este prea tarziu sa iti salvezi dintii afectati de parodontita!

Este mai usor sa previi caderea dintilor, decat sa incerci sa rezolvi problema cand este prea tarziu. Discuta cu medicul tau stomatolog si incepe acum tratamentul. Nu este prea tarziu sa iti salvezi dintii afectati de parodontita!


Serviciile de paradontologie oferite:

Alungire coroana prin gingivectomie
Chiuretaj subgingival / dinte
Drenaj abces paradontal
Imobilizare cu banda fibra de sticla si compozit
Echilibrare ocluzala prin slefuiri selective / dinte

ENDODONTIE

Una din cele mai frecvente afectiuni ale dintilor este caria dentara, care daca nu este tratata la timp se mareste si ajunge in vecinatatea camerei pulpare (a nervului). Odata cu afectarea acesteia in spatiul endodontic (canalele radiculare) se pot coloniza bacterii. Prin tratamentul endodontic se prepara, curata si obtureaza (sigileaza) canale radiculare. In terapia endodontica, metodele de lucru au evoluat foarte mult, permitand tratarea unor dinti care erau considerati irecuperabili si urmau sa fie extrasi. In lipsa unui tratament radicular corect, se ajunge inevitabil la extractie.
Succesul in terapia endodontica este conditionata de practicarea tehnicilor moderne de preparatie si obturatie a canalelor radiculare.

endodontie cabinet stomatologic lozan dent

In urma unui tratament de canal corect efectuat, viata dintelui pe arcada dentara se prelungeste. Evitati astfel in viitor extractia acestuia, iar apoi implantul dentar. Un tratament de calitate este dealtfel si mult mai ieftin decat un implant dentar.

In functie de dificultate, un tratament poate dura intre 45 minute si 2 ore. Interventia are loc sub anestezie, deci este complet nedureroasa. Dupa interventie dintele are o sensibilitate usoara care dispare in maximum 3 zile. Tehnicile de prepare si obturare a canalelor dentare au avansat, ducand la obtinerea unor rezultate de vindecare ce nu puteau fi imaginate cu cativa ani in urma. Daca in urma consultatiei, medicul stomatolog hotaraste ca aveti nevoie de un tratament de canal, inseamna ca dintele dumneavoastra poate fi inca salvat.

endodontie
Avantajele folosirii microscopului dentar in tratamentele endodontice:
- Microscopul dentar amplifica vederea de pana la 25 de ori
- Un acces corect ce ne permite reperarea tuturor canalelor radiculare; negasirea si implicit netratarea lor duce la esecul tratamentului endodontic
- Prepararea corecta a sistemului radicular
- Indepartarea acelor rupte acidental pe canal, a pivotilor metalici si a pivotilor de fibra de sticla in cazul in care dintele necesita un retratament endodontic
- Obturarea (sigilarea) canalelor radiculare prin tehnica condensarii verticale la cald


Pentru o preparare corecta a canalelor radiculare trebuie asigurate tehnici moderne de obturatie a canalelor, astfel, clinica noastra utilizeaza metoda tridimensionala a obturatiei prin condensare la cald, asigurand o sigilare perfecta, neresorbabila a radacinii dintelui.


Servicii de endodontie oferite:

Consultatie endo
Acces explorator
Tratamente initiale
Frontal
Premolar
Molar
Retratamente
Frontal
Premolar
Molar
Alte tipuri de tratamente
Plasare pivot
Refacere adeziva bont
Ablatie RCR
Coafaj direct MTA / Cale falsa
Indepartare By-Pass, corp strain / canal
Canal suplimentar
Albire interna
Indepartare corp strain din canal
Indepartare pivot din canal
Aplicare hidroxid de calciu
Aplicare pansament calmant
Dezobturare canal radicular
Extirpare devitala monoradiculari
Extirpare devitala pluriradiculari
Extirpare vitala monoradiculari
Extirpare vitala pluriradiculari
Tratament mecanic al canalelor radiculare cu sisteme rotative - monoradiculari
Tratament mecanic al canalelor radiculare cu sisteme rotative - pluriradiculari
Drenaj endodontic (paradontita acuta perapicala supurata)

PROTETICA DENTARA

Tratamentele protetice sunt o latura extrem de importanta a stomatologiei. Ele implica refacerea sau inlocuirea unuia sau mai multor dinti ce au o capacitate diminuata de functionare sau au fost extrasi de pe arcada, in urma unei stari avansate de cariere.

stomatolog brasov protetica dentara clinica dentara Cand caria dentara a distrus o mare suprafata a dintelui si acesta nu mai poate fi refacut printr-o simpla plomba, este necesar salvarea acelui dinte si acoperirea acestuia cu o coroana dentara. Daca dintele nu mai poate fi salvat si este extras, iar spatiul lipsa poate fi completat fie cu o lucrare protetica fixa, o proteza pe capse sau cu ajutorul unui implant dentar.
In cazul in care pacientul pierde un numar mare de dinti, se realizeaza o proteza dentara (lucrare protetica mobila) care trebuie indepartata zilnic pentru igienizare.
Scopul final este de a le reda pacientilor echilibrul functional, estetic si psihic.

Servicii de protetica oferite:

Ablatie coroana de invelis / dinte
Cimentare definitiva / dinte
Coroana acrilat (provizorie)
Coroana acrilat
Coroana metalica
Coroana metalo-ceramica fatetata 3/4
Coroana metalo-ceramica
Coroana ceramica pe zirconiu
Coroana ceramica presata
Fateta ceramica
Gutiere pentru albit
Proteza acrilica totala
Proteza acrilica partiala
Proteza Kemenny
Reparatie simpla proteza
Inlocuire dinte / croset in proteza
Rebazare proteza
Proteza scheletata
Proteza scheletata cu sisteme speciale de ancorare
Cimentare fateta, coroana ceramica presata
Proteza acrilica (cu schelet metalic) pe sistem “capsa”
Coroana metalo-ceramica pe implanturi

ORTODONTIE

Ortodontia este o specializare a medicinei dentare care se ocupa de corectarea anomaliilor dentomaxilare. Dintii nealiniati corespunzator nu sunt doar inestetici, ci si mai greu de intretinut, pot fi pierduti mai devreme datorita cariilor si a parodontopatiei si supun muschii masticatori la eforturi suplimentare. Avantajele tratamentului ortodontic includ o mai buna sanatate orala, un aspect mai placut si o durabilitate mai mare a dintilor.

stomatologie brasov ortodontie dentist brasov Aparatele ortodontice functioneaza prin exercitarea unei presiuni usoare asupra dintilor si maxilarelor. Exista multe tipuri de aparate dentare, atat fixe, cat si mobile, pentru realinierea dintilor, reantrenarea muschilor si influentarea cresterii maxilarelor.
In functie de severitatea cazului, medicul ortodont va recomanda tipul de aparat corespunzator.

De asemenea, durata unui tratament variaza in functie de complexitatea lucrarii. Un tratament poate dura intre 18 si 24 de luni.
Este foarte importanta vizita copiilor la medicul ortodont cat mai repede deoarece problemele ortodontice sunt mai usor de corectat daca sunt depistate din timp.

Este considerat ca varsta de 7 ani este ideala pentru prima vizita a copilului la medicul ortodont. Un tratament ortodontic efectuat in perioada copilariei dirijeaza cresterea si dezvoltarea osoasa armonioasa la nivelul fetei si rezulta in dezvoltarea unor dinti permanenti sanatosi si a unui zambet frumos.

PEDODONTIE

Este important pentru copilul dumneavoastra sa consulte un medic dentist pentru a stabili un plan de igiena dentara si curatare profesionala pe termen lung si pentru a-l obisnui cu vizita la stomalotog.

Aceasta familiarizare trebuie facuta treptat, inainte de aparitia unor dureri sau a interventiilor stomatologice.

Tratamentul stomatologic al copiilor este esential deoarece pierderea dintilor de lapte, temporari, poate provoca anumite complicatii in eruptia dintilor definitivi, putand duce la complicatii in viata lor adulta. De aceea tratamentul timpuriu al oricaror afectiuni este extrem de important.

stomatolog brasov pedodontie brasov pedodontie

Clinica noastra va sta la dispozitie cu:

- Tratamentul curativ si profilactic al dintilor copiilor
- Profilaxia anomaliilor dento-maxilare
- Prevenirea cariilor si afectiunilor gingivale
- Controlul placii bacteriene
- Indicatii pentru periajul dentar si igiena orala corecta

PROFILAXIE

Profilaxia stomatologica include terapiile de prevenire a bolilor dentare si reprezinta baza ingrijirii dintilor, fiind un mijloc de preventie a multor neplacerile ce tin de sfera dentara.

Noi iti oferim servicii de profilaxie de calitate si te invatam cum sa iti ingrijesti de acum inainte dantura, de la executarea unui periaj dentar corect, recomandarea unei periute de dinti adecvate, la modalitatea de folosire eficienta a atei dentare.

Ca mijloc de periaj dentar profesionist va punem la dispozitie metoda Air-Flow. Aceasta curata dintii, spatiile interdentare si lucrarile protetice intr-un mod eficient si comfortabil, datorita unui jet fin de apa ce contine particule speciale de bicarbonat. Astfel, se incetineste procesul de aderare a placii bacteriene la suprafata dintilor. Air-flowul poate avea diferite arome: cireste, capsuni, tropical etc.

De multe ori, prezentarea la cabinetul stomatologic se face in situatii de criza, cand exista dureri dentare, umflaturi, gingivite sau carii. Marea majoritate percepe tratamentul stomatologic ca un act prin care scapa de durere sau de problema inestetica, neintelegand ca preventia unor afectiuni este mult mai placuta decat tratarea lor.

lozandent profilaxie albire dentara

Servicii profilactice oferite:

Detartraj cu U.S. / arcada
Detartraj cu U.S. + periaj profesional (ambele arcade)
Periaj profesional cu pasta profi
Curatare prin air-flow
Aplicare desensibilizant
Sigilare santuri si fosete
Fluorizari locale cu gel / dinte

ESTETICA DENTARA

Vrem ca la sfarsitul vizitelor stomatologice, zambetele pacientilor nostri sa fie sanatoase si stralucitoare. De aceea le punem la dispozitie servicii de estetica dentara, menite sa le ofere o dantura impecabila.

estetica dentara stomatologie albire

Detartrajul

inlaturarea tartrului acumulat pe dinti, poate fi realizat prin doua metode: detartrajul ultrasonic si manual. Detartrajul ultrasonic se foloseste pentru indepartarea tartrului vizibil pe suprafetele dentare, in timp ce cel manual este folosit pentru tartrul depus pe suprafetele dentare acoperite de gingie. Tartrul odata indepartat se reface, in consecinta detartrajul trebuie facut o data la 6 luni, pentru fumatori fiind recomandat controlul la 3 luni.

Servicii de cosmetica dentara oferite:

Albire endodontica
Albire profesionala
Bijuterii cosmetice dentare (cu bijuterie)

Tratamentul de albire

este varianta cea mai simpla si des folosita de catre pacientii nostri. Acest procedeu inlatura petele de pe dinti provenite din alimentatie care patrund prin smlat si se instaleaza in dentina. Aceste pete raman pe dinti in urma periajului simplu, de aceea albirea lor este cea mai sigura si eficienta solutie. La cererea dumneavoastra, pe langa eliminarea petelor, acest tratament poate deschide nuanta dintilor. Tratamentul se poate realiza intr-o singura sedinta.

TOP